Sneeuw en zitvlakproblemen
Door: marceltijdink
Blijf op de hoogte en volg Marcel
01 Juni 2012 | Canada, Haines Junction
Gisteravond waaide het als een gek en tent ging flink tekeer maar het is een prima ding en heeft het goed gehouden. ik heb er ook geen minuut langer van wakker gelegen, was moe genoeg. ’s Ochtends geen wind maar wat ritselen op de tent: het sneeuwde zowaar! Buiten lag flink pak sneeuw en het ging maar door. Dus alles weer nat ingepakt en door de sneeuwbui op weg, die na 50 km gelukkig minder werd. Landschap daarna als gewend: mooi. Ik wilde vandaag eigenlijk maar een korte afstand doen vanwege mijn onwelkome reismakker op m’n zitvlak. Gewoon zittend fietsen is niet te doen dus ook flinke stukken op de pedalen gestaan, kwamen die spinning lessen nog goed van pas. De rest van de tijd vooral heel scheef in het zadel hangen, geen gezicht. Tegenliggers denken vast: He, Stephen Hawkings is doing Canada by bike. Rustplaats: Haines Junction, een gat waar de lokalo’s iedere vrijdag (vandaag dus) een BBQ hebben met bier en muziek bij ‘the Bakery’. Erg gezellig maar niets nieuws, wij gingen daar in Helden al 35 jaar geleden voor naar d’n Bèkker. Morgen rustdag, kijken of de klotepuist dan minder wordt.
Afstand: 125 km
Hoogte: 450 m
Totaal: 847 km
02 Juni 2012 - 07:20
Jellie:
oeps dat hadden we niet besteld! -
02 Juni 2012 - 08:31
Jellie:
hoi hoi ,
Mijn advies ga even naar de Health centre net buiten het dorp.
Die kunnen er even naar kijken misschien open snijden (klein sneetje)is de druk er van af of een zalfje om sneller te genezen.
op de kruising Alaska highway 1 en 3 ....links richting champagne and Aishihik first nation(misschien daarna even een bezoekje hihi) stukje rechtdoor en dan links ligt het centrum. en niet eiegenwijs zijn ga nou even liefs jel -
02 Juni 2012 - 13:42
Joost En Joke:
Kei leuk om je zo te kunnen volgen.Zo maak je nog eens wat mee zeg. Hebt al heel wat kilometertjes afgelegd ondanks je ongenode gast en het slechte weer! Zal flink vervelend zijn maar dan kan het alleen maar beter worden toch? We blijven je volgen en hopelijk kom je geen beren op de weg tegen die er niet zijn!! Grtjs Joost en Joke -
02 Juni 2012 - 19:04
Moeder:
bedankt voor `t fijne verhaal . jammer van de puist .
volgens mij weet Jellie er de weg ,want ze weet precies wat je moet doen.
Ans en Rai genieten ook van je verhaal .
Goeie reis , groeten Moeder .
03 Juni 2012 - 07:12
Marij:
He Marcel,
Hoop dat het vandaag weer iets beter gaat met je vervelende reisgenoot :-).
Leuk om je te kunnen volgen!
Veel fiets-/reisplezier.
Groetjes, Marij
03 Juni 2012 - 13:53
Leiduntwidde:
Ha die Marcello!
Schitterend je zo te kunnen volgen, inderdaad hele beeldende verhalen vol humor, probeer dat vooral vol te houden, dan kun je ze nog altijd bundelen en er misschien kleingeld van maken als je weer terug bent.... Hopelijk is je ongenode gast inmiddels opgehoepeld? Fiets-se nag! Groetjes oeht 't VieCurie in Vènnel (blinde darm bijna ontploft en dus inmiddels verwijderd), Leon -
03 Juni 2012 - 18:28
Pieter En Mieke:
Of je bent niet goed wijs of je hebt een raad los maar wie gaat nu kamperen in de sneeuw? Maaaaaar, petje af hoor. Om het op de bank zo te lezen is het al een avontuur, laat staan als je het echt beleeft. Hou vol en ook het schrijven op je weblog want het zit gelukkig vol humor. Als je deze afstanden fietst ben je volgens mij binnen een half jaar klaar of niet? Groetjes vanuit een nat Dörp, Pieter en Mieke